Thuis bioscoop

Privé bioscoop met een Marokkaanse uitstraling door Janine Denton

Thuis bioscoop

Janine Denton, een interieur architect uit Beverwijk heeft van een ruimte op de eerste verdieping een privé bioscoop voor een client gemaakt met een Marokkaanse uitstraling.

Volgens de client en het gezin met 5 kinderen “De resultaten waren ver boven onze verwachtingen. Wij hebben met zijn allen onze wensen en ideeën doorgenomen met Janine en verschillende aangekochte lampen en een dienblad laten zien. Deze heeft ze allemaal in het ontwerp weten te gebruiken. Wij wilde een ruimte hebben waarin we een andere sfeer en gevoel bij zou hebben, een escape. Het is haar zeker gelukt om ons dat gevoel te geven.”

De ruimte zelf is 22 m2 en ingericht voor het hele gezin met een bar op de kopse kant. Deze is voorzien van een spoelbak, koelkasten en genoeg opbergruimte voor het nodige bestek. In de achterwand is een bedieningspaneel voor licht en geluid. Er zijn diverse spots ingebouwd in de plafond afwerking van de samen gedrapeerde stof. De stof is vanuit de wanden tot een centraal punt in de ruimte geplooid. Het dienblad van de familie is de afwerking die het midden van alle samengevoegde stof bedekt. Onder het gestencilde dienblad is een lamp waarbij het licht te zien is door alle gaten van het dienblad.

Een vries die rondom aangebracht is bedekt een ledlijst die een diffuse, zachte en romantische licht geeft als basis verlichting. De diverse spots zorgen voor de nodige spanning en drama binnen de ruimte. De geluidsboxen zijn rondom ingebouwd achter de stof. Samen met een geluidpaneel over het plafond die zorgt voor een super goed geluid. Deze boxen worden bijgestaan door boxen achter de wandafwerking. Het isolatiemateriaal van foam (rubber), met een dikte van 40 mm, is voorzien van een diep blauwe velours afwerking. Het isolatiemateriaal is rondom op alle wanden en de entree deur aangebracht. Dit is een doeltreffende en esthetische oplossing.

2 nissen, waar ramen waren, geven de mogelijkheid om te decoreren. Een derde raam is behouden maar afgedekt door wandbekleding, die zorgt voor de ventilatie als de ruimte buiten gebruik is. Het scherm zit achter een koof die zakt en komt in zicht als een film gedraaid wordt. De ruimte heeft een dubbele functie, een bioscoop ruimte maar ook een Chill-ruimte. Het is een ruimte met een unieke gevoel en met een goede functionele bar waar de eerder gekochte lampen boven hangen. De bar is goud van kleur met zwarte details en achterwand. Een plezierige ruimte om te relaxen met familie en vrienden.

De vloer is een gegoten resinvloer met een diep blauw kleur als basis. Dit is bewerkt met rood, goud, wit, groen en zwart. De vloer is aangebracht door Janine zelf samen met de man des huizes. Het resultaat is adembenemend, een levend schilderij die constant veranderd met het licht.

De installatie ruimte met alle besturingselementen is te vinden achter dubbelle “oude deuren”. Deze deuren zijn bewerkt met een speciale verf die een afgebladerd effect geeft. Hierbij zijn diverse kleuren te zien samen met kale houten details. Op de muur ernaast is een afbeelding van de daken van een Marokkaanse stad te zien. Dit creëert ruimte en diepte in het geheel.

Het resultaat is een zeer aangename ruimte die meer dan voldoet aan de verwachtingen van de cliënten.

Geplaatst op dinsdag 22 oktober 2019.

Over Janine Denton Interieurarchitect

Dit bericht is geschreven door Janine Denton Interieurarchitect. Het bedrijf valt onder interieur ontwerp uit Amsterdam. Trefwoorden van Janine Denton Interieurarchitect uit Beverwijk : interieurarchitect, interieurarchitect op maat, ervaren interieurarchitect, sfeerplan opstellen, inrichting woning, inrichting bedrijfspand, advies interieur, professionele interieurarchitect .

Lees meer over Janine Denton Interieurarchitect.