Hoe enorm duur is een creditcard?

Het bezitten van een kaart kost je tussen 10 en 20 euro per jaar. De grote kosten zitten in het gespreid terugbetalen van de ontstane schuld.

Hoe enorm duur is een creditcard?

Er zijn een aantal misverstanden over de creditcard die je veel geld kunnen kosten. Het bezitten van een creditcard is niet kostbaar. Het betalen met de kaart kan gratis zijn, maar het is wel opletten hoe je de creditcard gebruikt. Bij verkeerd gebruik betaal je namelijk een rente tot wel 14 procent. Tijdens de coronacrisis is besloten om de maximale rente te verlagen naar 10 procent, maar de kosten blijven dus wel hoog. Het op naam hebben van een creditcard zorgt ervoor dat je minder hypotheek kunt krijgen op je inkomen. Je krijgt namelijk een BKR registratie ter hoogte van het maximale leenbedrag op de creditcard. Bij het aanvragen van een hypotheek kan het noodzakelijk zijn om de creditcard op te heffen.

Geplaatst op maandag 27 juli 2020.

Over Goedhypotheekadvies.nl

Dit bericht is geschreven door Goedhypotheekadvies.nl. Het bedrijf valt onder hypotheek uit Amsterdam. Trefwoorden van Goedhypotheekadvies.nl uit Amsterdam : startershypotheek, oriƫntatiegesprek, echtscheiding hypotheek, ondernemershypotheek, verhuurhypotheek .

Lees meer over Goedhypotheekadvies.nl.