Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam in Amsterdam

Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam

Over Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam

Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam valt onder de rubriek natuurgeneeskunde in Amsterdam.

Ik ben Rita Süter; Kunstzinnig therapeut.

De scheppende vermogens die in ieder mens aanwezig zijn, worden met behulp van gerichte en specifieke oefeningen geactiveerd. In de kunstzinnige beeldende therapie worden door de therapeut specifieke vorm- en kleurelementen gebruikt als instrumenten in het therapeutische proces met de cliënt of cliënten. Deze oefeningen stemt de therapeut vanuit kennis en inzicht in de kwaliteiten van de verschillende beeldende elementen af op de hulpvraag. Hierdoor wordt een individueel proces op gang gebracht.

Kunstzinnige therapie is voor mensen tussen de 5 tot 100 jaar oud en wordt in 7 tot 14 sessies gegeven. Eén á twee keer per week.

Kunstzinnige therapie wordt o.a. gegeven als ondersteuning bij: - Depressie - Ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of ADHD - Lichamelijke ziekteprocessen zoals kanker, Parkinson, ME en Altzheimer - Perfectionisme, angst, dwang en/of fobie - Traumatische ervaringen zoals een onverwacht overlijden of scheiding - Burn-out - Preventief, om te voorkomen dat je lichaam of geest in disharmonie raakt - Onverwerkte problemen zoals pijn uit het verleden of het niet kunnen accepteren van een ziekte of handicap

Kunstzinnige therapie kan ook een goed hulpmiddel zijn voor kinderen die zichzelf niet goed kunnen uiten, maar ook bij mensen die dementeren. Dementie is niet iets wat verholpen kan worden, maar binnen kunstzinnige therapie staat het beeld centraal. Een verhaal, een ondergaande zon of de geur van rozen kan je opeens weer terug voeren naar een moment uit je verleden. Een gezond mens kan zich vrij bewegen tussen deze beelden in het verleden en heden. Door het geven van gerichte beelden in de vorm van kunstzinnige oefeningen, ondersteund door verhalen en gedichten die aansluiten bij de belevingswereld en/of culturele achtergrond van de cliënt, wordt er tijdelijk een verbinding gelegd tussen binnen- en buitenwereld.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan even telefonisch of per mail contact met me op.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam uit de rubriek natuurgeneeskunde uit Amsterdam is gevestigd aan de Pieter Lastmankade 36 1Hoog in Amsterdam. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-48188076.

Diensten en producten voor natuurgeneeskunde

Trefwoorden die horen bij Praktijk voor kunstzinnige therapie en vorming Amsterdam zijn o.a. :