Jan Banning Fotografie in Utrecht

Jan Banning een Nederlandse autonome kunstenaar / fotograaf

Over Jan Banning Fotografie

Jan Banning Fotografie valt onder de rubriek kunstenaar in Amsterdam.

Jan Banning is een Nederlandse kunstenaar / fotograaf, gevestigd in Utrecht, Nederland. Hij studeerde sociale en economische geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Zijn afkomst komt tot uiting in de keuze van onderwerpen, zoals Indonesische vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ‘Comfort Women’ gedwongen werden prostituee te worden voor het Japanse leger; of voormalige dwangarbeiders in Zuidoost-Azië tijdens dezelfde periode in ‘Traces of War: Survivors of the Birma and Sumatra Railways’; ook de repatriëring van oudere Molukkers uit Nederland naar de Indonesische Molukken in ‘Pulang: Back to Maluku’.

Het werk van Banning heeft altijd een sociale focus. De sociaal-politieke omgeving wordt voorop gesteld en het gaat vaak om onderwerpen die binnen de kunsten verwaarloosd zijn en moeilijk in beeld te brengen: staatsmacht, gevolgen van oorlog, gerechtigheid en onrecht. Soms is het werk het resultaat van een sociologische of antropologische classificerende benadering, zoals ‘Bureaucratics’, een vergelijkende studie van de wereld van overheidsfunctionarissen. Andere keren richt hij zich meer op de psychologische aspecten. Zijn projecten hebben veelal een persoonlijk uitgangspunt, maar zijn nooit ‘privé’: hij plaatst de onderwerpen die uit zijn privéleven voortkomen in een grotere maatschappelijke context.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u door naar de website. Daar vindt U ook links naar zijn tv- en radio-optredens. U kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Jan Banning Fotografie uit de rubriek kunstenaar uit Amsterdam is gevestigd aan de Begoniastraat 23 in Utrecht. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-51365983.

Diensten en producten voor kunstenaar

Trefwoorden die horen bij Jan Banning Fotografie zijn o.a. :