Champagne Baron Albert 37,5 cl

Champagne Baron Albert 37,5 cl

Land: Frankrijk Herkomst: Champagne, Charly-sur-Marne (Vall&eacutee de la Marne) Appelation: AOC Champagne Jaar / Oogstjaren: 2003-2004-2005 Smaak Type: Brut Rosé Druivensoorten: Pinot Meuneir (50%), Pinot Noir (15%) en Chardonnay (35%). Serveertemperatuur: 6-8&degC Flesinhoud: 37,5 cl

Een heerlijke rosé champagne met een aanhoudende bubbel, hinten van rood fruit (framboos) en vanille, een super rosé! Deze champagne heeft 3 tot 4 rijping gehad.

Referenties:

# Grand Prix dExcellence at the time of Vinalies Nationales 2010

Het Champagnehuis: Baron Albert

In 1946 is Albert Baron begonnen met het uithouwen van zijn cave die tegenwoordig zon 1.5 miljoen flessen champagne herbergt. Dit was de start van het domein Baron Albert. Tot 1976 is hij bezig geweest zijn kelder met noest handwerk uit te breiden tot de huidige omvang. Tegenwoordig staan zijn kinderen samen met kleindochter Lise Baron, de vinoloog van de familie, aan het roer van dit champagnehuis in de Vall&eacutee de la Marne. Er worden champagnes gemaakt die klasse combineren met traditie.

De familie Baron – Ngociant-Manipulant De Marne-vallei, het meest westelijke van de drie grote champagnegebieden, bevindt zich op zo&rsquon 80 kilometer van Parijs. Het daargelegen Baron Albert is een echt familiebedrijf. In de wijngaarden worden al generaties lang druiven verbouwd, sinds de tweede wereldoorlog maakt de familie Baron er zelf champagnes. De broers Claude en Gervais Baron houden zich bezig met de teelt en de productie. Claire Baron is de commercieel manager en Lise Baron is de wijnmaker van de familie.

Het champagnehuis is een zogeheten Ngociant-Manipulant (NM). Dit betekent dat zij hun bubbelwijnen maken van druiven afkomstig uit hun eigen wijngaarden gecombineerd met druiven die ze elders in de streek inkopen. De wijnen worden op het domein gemaakt. Hierdoor ontstaan eigenzinnige en unieke champagnes die in tegenstelling tot de champagnes van de luxe merkproducenten nog echt authenticiteit uitstralen.

Groen, puur en duurzaam.De druiventeelt bij Baron Albert mag gerust groen en duurzaam genoemd worden. Ten eerste worden er zo min mogelijk chemicali&eumln en verdelgers gebruikt. De Fransen noemen dit de lutte raisonn&eacutee (= verstandige aanpak). Bovendien is een deel van de wijngaard bedekt met gras. Dit is redelijk uniek in de champagne! De microbacterieën die als gevolg van de begroeiing in de grond zitten hebben een reinigende werking op het grondwater en dat is goed voor de druiven en uiteindelijk ook voor de smaak!.

Bestellen: http://webshop.tasteandtintle.com/champagne-baron-albert/76-champagne-baron-albert.html